Mer information

image

Igår hade jag fått brev med massa papper i. Datum och information. Fler viktiga ställen markerade med rosa markeringspenna. Väldigt tydlig och bra. Borde vara svårt att missa något.

11 december ska jag till Bröstcentrum City på indikering.
Kirurgen sa att det var som en tatuering. Googlar jag på det hittar jag följande förklaring:

Om man inte kan känna var i bröstet tumören finns, utan att den bara syns på
röntgen eller ultraljud så måste den ”indikeras” innan operation. Det går till så
att Du samma dag som operationen ska ske först får gå till röntgenavdelningen.
Där sätter röntgenläkaren, med hjälp av mammografi eller ultraljud, in en tunn 8
metalltråd bredvid tumören. Detta för att kirurgen ska veta var förändringen
finns.

Hm, tunn metalltråd… Ja, ja. Hur som helst så ska det göras.

17 december är det operation på Capio S:t Görans, dagoperation, avd 49.
Inget äta och knappt någon dricka innan, som ’vanligt’. Mycket rengöring, dusch x 2 kvällen innan och en gång samma dag. Får nog ta upp det här med mitt andra besvär (nä, det har jag ju inte outat här på bloggen än…). Det här att jag inte kan göra ren naveln ordentligt. Jag får väl helt enkelt gör så gott jag kan bara. Som vanligt.

3 januari är det återbesök på Brsötcentrum Capio S:t Görans, Mariebergsporten 2
Skönt att ha den tiden klar redan innan så slipper jag gå och vänta på att få en.
Riktigt klart hinner det här inte bli 2013 men jag hoppas på bra svar den 3/1 så början på 2014 blir riktigt bra.

Navelproblematiken är gamla, lite skämsigt, inget man/jag direkt pratar om. Vem vill prata om att man luktar illa/stinker?
Vad är problemet då? Stor mage = djup navel.
Efter operationen när de tog bort gallblåsan så snörde dom ihop naveln så nu får jag inte ens in mitt lillfinger. Efter viktminskningen nu så har naveln fått en ’spännande’ form. Eller ingen form. Bara häng. Har nu tagit tag i det tillsammans med läkare och varit hos kirurg och visat upp eländet. Han sa att operation (en sån där bukplastik) var den enda lösningen och att jag skulle kontakta Ersta som gjorde GBPn för att höra vad dom säger där. Sagt och gjort men där ville man ha en remiss så nu ska den vara skickad av min läkare på vårdcentralen så nu väntar jag på svar om när jag får komma dit och visa upp eländet.
Om Ersta säger nej till operation sa kirurgen att jag skulle kontakta honom igen, vet inte alls vad det betyder, men nu tror jag att jag ska en åkomma åt gången.

Ja, vad tomt livet skulle vara om jag inte hade alla fysiska defekter att älta. Not!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.