Blindtarmen

Fredag 15 november ringer Anton på förmiddagen och berättar glatt att han precis klarat av teoriprovet för C-körkort. Grattis!

Någon timme senare ringer han igen och berättar att han åker till närakuten eftersom han har så ont i magen. 1177 har sagt att han ska kontakta vården och väl på närakuten skickas han vidare till SÖS. En kompis kör in honom och stannar kvar ett tag.

Jag åker direkt från jobbet och är där vid 15:30-tiden. Då ligger A på akuten och inväntar att få åka på röntgen. Det tar mindre än fem minuter efter det att jag kom så kom en sköterska och letade efter honom. Tydligen hade han blivit parkerad med båren på en annan plats än vad som angivits.

Men iväg till ultraljud. Det gick bra men hade gjort ont eftersom dom tryckt på magen. Precis när han ska köras tillbaka till akuten kom en sköterska och sa att han skulle vidare till skiktröntgen istället.

Det blev en del väntan på skiktröntgen, men under väntan kom en sköterska från akuten och gav mer smärtstillande. Vilken service!

Efter röntgen inväntade vi körning till akuten igen, men det hade fattats nytt beslut så vi fick åka direkt upp på operationsavdelningen.

Första budet var att lägga sig ner men inte bädda upp om han skulle få åka hem igen.

Sekunder efter det beskedet kom en sköterska och sa att det var dags att hoppa i duschen.

Nyduschad och trött lämnade jag honom efter åtta på kvällen.

Under natten blev han opererad och fick åka hem redan på söndagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.