Det här var trist

Det började med att jag blev magsjuk natten till fredag den 13 september (!) gick ändå till jobbet då jag hade ett möte jag inte ville ställa in. Men gick hem vid lunch med feber som höll i sig till söndagen. Magen var dålig fram till torsdag, passande eftersom jag hade läkarbesök då…

Läkaren hade som teori att det kunde vara

  • magsjuka som tar ett tag att bli av med
  • laktosintolerans
  • något annat

Natten till fredag vaknade jag flera gånger av att det gjorde ont i höger fot.
På morgonen hade jag även ont i höger handled och ovanför höger knä (kändes i huvudsak vid knäböj). Även armbågen uppförde sig konstigt.

På kvällen ringde jag 1177 som ansåg att det behövdes en utredning på vårdcentralen med provtagning. Det görs inte på närakuten, men jag skulle kunna åka in till akuten på Sös. Tänkte att det blir nog bättre med lite sömn.

I söndags började det även göra ont i vänster fot (inte lika mycket som höger). Valde ändå att hålla mig hemma istället för att sitta på akuten i flera timmar.

Ringde vårdcentralen på måndag morgon och fick en tidig tid.

Ingemar kom och hämtade mig och jag var tvungen att ta hissen för att komma ut.

På vårdcentralen blev det nästan ett träningspass att stappla sig fram genom korridorerna.

Först till Doktorn som kände och klämde sig igenom leder, kollade blodtryck (120/75) och lyssnade på lungorna.

Sen ut i korridorerna till sköterskorna. Där fick jag stick i finger och temperaturkoll (37,2 har jag för mig).

Därifrån långpromenad till labbet för blodprov och lämna urin.

Vandring tillbaka till doktorn som skrivit ut läkarintyg på sjukskrivning berättade att sänka var förhöjd. Hon skulle återkommer onsdag med svar på proverna.

Blev hämtad av Ingemar, satt tillsammans med alla andra som väntade på färdtjänst…

Vid middagstid ringde doktorn och hade fått svar på provet i fredags och det var campolybacter. Så troligtvis är det onda i lederna sviter efter magsjukan. Inget som medicineras utan läker sig själv.

Jag ska nu ta nya blodprover på måndag 30/9 och har ett nytt läkarbesök 1/10. Behövs det så förlänger hon sjukskrivningen då.

Nu har jag parkerat mig i soffan (framför miniserien Chernobyl), testar att sticka lite, det kanske funkar. Sitter jag bara still känns det rätt ok, lite ont fötterna bara, men så fort jag ska göra något blir jag varse om att kroppen är trasig ?

Ja, det är faktiskt synd om mig tycker jag.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.