Dagens resultat

s_ny_skoldkortel

Proverna jag lämnade förra veckan var bra. Det var bara sköldkörteln som ligger på gränsen och ska därför ta ett annat prov, T4.

Sköldkörtelhormonerna spelar en viktig roll vid kroppens ämnesomsättning. Om sköldkörteln insöndrar för mycket hormoner går kroppen på övervarv, med bl.a. snabb puls, svettningar, ökad aptit och viktnedgång som följd. Om produktionen av sköldkörtelhormoner är nedsatt går kroppen på sparlåga och symptomen kan då vara t.ex. frusenhet, trötthet, viktuppgång och förstoppning.”

Övervarv tror jag inte på, ingen viktnedgång här inte, men svettningar och ökad aptit (kan ju hänga ihop med ökad mängd träning)

Om det är nedsatt? Fryser, ja. Trött, ja. Viktuppgång, ingen dramatisk, men dock. Förstoppning, räknas de senaste dagarna? 🙂

Ja jag tar mig ner till provtagningen på fredag igen tänker jag så får dom prova det som ska provas. Antar att det värsta som kan hända är att man ändrar dosen Levaxin.

Hittade det här också, ganska spännande:
”Ny studier (ej Sverige) visar att ett betydande antal patienter med autoimmun sköldkörtelsjukdom har också Celiaki i botten , man fann också att autoantikroppar (dvs sköldkörtelantikroppar) försvann efter 3 till 6 månader i en glutenfri diet.

Celiaki, som ibland kallas glutenintolerans gör det svårt för kroppen att ordentligt ta upp näringsämnen från mat. Symtomen omfattar olika mag/tarmproblem, återkommande uppblåsthet och smärta, illamående, anemi, gas, stickningar domningar i benen, sår inne i munnen, smärtsamma hudutslag på armbågar, knän och skinkor, kramper, nässelutslag, muskelvärk och värk , diarré och förstoppning, med mera.”

Ja, ja, vi får se vad det blir för svar. Det är ju en stor förändring att få till det med en glutenfri kost…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.