5 skäl att sätta mål

Tydliga mål tar dig närmare dina drömmar, men de kan också göra dig lyckligare, lugnare och effektivare!

  1. DU BLIR LYCKLIGARE

De som strävar efter något som är viktigt för dem är mycket lyckligare än de som saknar starkadrömmar och ambitioner, menar Sonja Lyubomirsky, en av världens ledande lyckoforskare. Enligt Sonja är det som gör dig lycklig inte främst att nå dina mål, utan att ha något att jobba mot som känns viktigt för dig.

  1. DU BLIR MINDRE STRESSAD

På vägen mot dina mål behöver du ta ansvar, göra tidsschema, följa upp och ha en struktur. Det innebär att du slipper stressa och grubbla över nästa steg – och ditt liv flyter på smidigare. Allting blir enklare och du blir lugnare när du vet vart du är på väg och vad du behöver göra för att komma dit.

  1. DU BLIR MER EFFEKTIV

Ett tydligt mål motiverar dig att fortsätta även när det känns kämpigt. Särskilt viktiga är mindre delmål som kan ge dig boostar och hålla dig motiverad på vägen. Motivationen är nämligen inte något du ska vänta på innan du sätter i gång utan något du skapar genom att röra dig framåt.

  1. DU KAN FÅ NYA VÄNNER OCH FLER KONTAKTER

Det är svårt att genomföra ett stort mål alldeles på egen hand och kräver förmodligen att du gör nya saker och kliver ur din bekvämlighetszon. Du behöver ta till dig ny kunskap, försätta dig i nya situationer och be människor om hjälp. Dina nya vänner kommer på köpet!

  1. DU KLARAR AV KRISER BÄTTRE

Det är lätt att tappa riktningen när något jobbigt händer, men forskning visar att det under sådana perioder är särskilt viktigt att hålla fast vid sina mål. Det kan till och med göra det lättare att hantera problemen. Sätt upp så stora mål du kan och orkar för att ha något att hålla fast vid när livet är kaotiskt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.